Шампионът Фетел и Ред Бул вече мислят за следващия сезон

снимка: БТА

Двукратният световен шампион Себастиян Фетел разкри, че Ред Бул не смята да отписва оставащите четири кръга до края на сезона във Формула 1 и ще ги използва, за да експериментира с болида за следващата година. Освен това „червените бикове" са близо до триумф при конструкторите, след като оглавяват временното класиране с 518 точки - 130 пред втория в подреждането отбор на МакЛарън.

 

До края на календара за 2011-та тимовете могат да спечелят най-много 172 пункта, при положение, че регистрират четири двойни победи. „Сребърните стрели" обаче не изглеждат основен претендент за подобно постижение, след като единствено Дженсън Бътън демонстрира постоянство и е регистрирал пет поредни покачвания на подиума - две победи (в Унгария и Япония), две втори места (в Италия и Сингапур) и едно трето (в Белгия).

 

Люис Хамилтън до момента не може да се похвали с класиране сред призовите позиции, откакто излезе победител в Гран при на Германия през юли.

 

„Най-хубавото е, че сезонът още не е свършил", заяви Фетел. „Имаме още 4 състезания, които ще използваме, за да разберем какво още можем да научим, за да сме по-силни през 2012-та година. Имаме свободата да експериментираме, за да сме сигурни, че ще бъдем подготвени за следващия сезон."

 

„Сега сме по-обигран отбор, в сравнение с 2009-та година. Вътре в тима има доверие между хората и наистина съм горд от това, което постигнахме за този кратък период. Истински съм горд и от факта, че бях част от този прогрес."

 

Фетел отдели малко време, за да разкаже и за детските си години, когато си е мечтаел един ден да кара болид от Формула 1, но не е вярвал, че това ще се случи.

 

„Естествено, че като малък обичах карането и честно казано, си мечтаех за Формула 1. На тази възраст обаче не можеш да повярваш, че това ще се случи някога, беше просто невъзможно. През първия ми шампионат всичко ми беше трудно и непонятно, но се радвам с това, което сме постигнали до момента."