Читателите на Bild определиха Щефи Граф и Шумахер за най-велики в историята

галерия:

снимка: БТА

Бившата тенисистка Щефи Граф и пилотът от Формула 1 Михаел Шумахер бяха обявени за най-добрите спортисти на Германия за всички времена в анкета на "Билд", информира БТА. В допитването на изданието участваха 2006 германци.

 

Шумахер получи 16 процента от гласовете при мъжете, следван от футболната легенда Франц Бекенбауер и от бившият тенисист Борис Бекер с по 11 процента. При жените Граф спечели убедително с 28 процента.

 

На второ място е класирана олимпйската шампионка по фигурно пързаляне Катерина Вит с 12 процента пред скиорката-алпийка Рози Мителмайер със 7 процента. В категорията за най-добър футболист на Германия за всички времена убедително печели Франк Бекенбауер с 53 процента от гласовете.

 

За най-добър нападател в историята на Бундестима очаквано е определен Герд Мюлер с 51 процента, а за най-добър вратар - Оливер Кан с 44 процента. В допитването за най-добър треньор първото място с по 19 процента от гласовете поделят настоящият селекционер на Бундестима Йоахим Льов и Сеп Хербергер, който изведе Германия до световната титла през 1954 година.