Сам Майкъл става спортен директор на МакЛарън през 2012-а

галерия:

От МакЛарън съобщиха, че техническият шеф на Уилямс Сам Майкъл ще се присъедини към тима като спортен директор през 2012 година.

 

По-рано тази година Майкъл оповести, че ще напусне Уилямс след незадоволителното представяне на отбора, който записа най-лошия си старт на сезона за целия си престой във Формула 1.

 

Очакваше се Сам Майкъл да работи за Уилямс до състезанието в Южна Корея, но от тима разкриха, че той ще напусне поста си по-рано - след Гран при на Сингапур следващата седмица.

 

"Много съм въодушевен от възможността да работя за МакЛарън. След като цял живот съм бил състезател, знам, че този отбор е един от най-великите във Формула 1. От известно време наблюдавам и се възхищавам на Люис Хамилтън и Дженсън Бътън и за мен ще бъде огромна привилегия да работя с тези пилоти", каза Сам Майкъл.

 

"Прекарах 11 сезона в Уилямс, в които имах незабравими спомени и наистина желая всичко най-добро на отбора. В близко бъдеще ще бъда на 100 процента фокусиран върху работата си в МакЛарън и се надявам заедно да постигнем много успехи", добави новият спортен директор на британския тим.

 

"От името на всички в отбора искам да поздравя Сам Майкъл с добре дошъл. Сигурен съм, че той ще се превърне във важна част от тима. Той ще ни помогне с опита си и аз съм убеден, че Сам ще се сработи много добре с останалите ни технически мениджъри, което вярвам ще превърне екипа ни в най-силния във Формула 1", каза тим шефът на МакЛарън Мартин Уитмарш.