Бруно Сена впечатлил шефовете на Рено с представянето си

Новият пилот на Рено Бруно Сена, който замени Ник Хайдфелд и ще кара на френския отбор до края на календарната година, е впечатлил работодателите си с доброто си представяне до момента.

 

В квалификациите за Гран при на Белгия племенникът на Формула 1 иконата Айртон Сена постигна добър резултат - 7-мо място, но претърпя катастрофа в началото на състезанието на Спа и след като получи и наказание, остана извън зоната на точките.

 

На Монца обаче Сена демонстрира потенциала си и въпреки че отново стана жертва на обстоятелствата в началото (катастрофа на Себастиен Буеми, която го засегна пряко и го свали на 18-то място), все пак се добра до последната позиция от зоната на точките. Така за първи път от 1993-та година насам във Формула 1 името Сена отново спечели актив и фигурира в класирането на пилотите.

 

„Той се справя добре и прогресира много, така че това е мечтан старт за мен и за него, честно казано", похвали го отборният директор на Рено Ерик Булие. „Той не се беше състезавал от миналата година и няма голям опит, а да дебютираш в мокри условия на Спа не е най-доброто стечение на обстоятелствата. Монца също не е най-лесната писта за каране."

 

„Очаквам от него да продължи да се развива. Вярвам, че ако започне редовно да печели точки, ще повиши самочувствието си и ще бъде дори по-способен да ни радва. Той иска да се представя добре, има сериозен потенциал и очаквам да отправи сериозно предизвикателство към Виталий."