Баричело не се съмнява, че ще бъде на пистата и през 2012

галерия:

снимка: Williams F1

Един от най-опитните пилоти във Формула 1 Рубенс Баричело изрази увереност, че ще остане на пистата и през сезон 2012, въпреки неясното му на този етап бъдеще в Уилямс.

 

Ветеранът все още преговаря с тима относно евентуален контракт за следващия сезон, но на този етап разговорите така и не довеждат до успешен край. Из средите на Формула 1 пък вече се шуми, че Уилямс е насочил поглед и към други претенденти за място в отбора през 2012 - Адриан Сутил, Бруно Сена и Гиедо ван дер Гарде, които биха донесли със себе си и сериозни финансови дивиденти чрез личните си спонсори.

 

Рубенс Баричело все пак е сигурен, че ще остане във Формула 1, дори това да означава, че ще се състезава за друг, различен от Уилямс тим.

 

"Не, това няма да се случи", отговори бразилецът на въпрос, дали не се страхува, че ще остане без място в "кралските гонки" догодина.

 

"С Уилямс продължаваме да разговаряме ден след ден, но трябва да видим какво ще излезе. Иска ми се вече да бяхме подписали договора, но целият процес отнема малко повече време. На този етап нямам какво друго да добавя. Продължавам да се трудя здраво, а отборът знае какво мога да предложа", добави Баричело.