Доменикали твърди, че само Шумахер и Алонсо са лидери във Формула 1

галерия:

Отборният директор на Ферари Стефано Доменикали заяви в интервю за немското списание Bild, че не вижда много пилоти лидери в момента във Формула 1 и си позволи да посочи единствено Фернандо Алонсо и Михаел Шумахер за такива.

 

„Не виждам други", поясни отново Доменикали, който винаги се е възхищавал на качествата на испанския състезател на Ферари, а и явно е респектиран от огромните постижения на Шумахер с отбора на „Черните кончета".

 

„Фетел още не е лидер", продължи отборният директор на италианския тим, запитан дали световният шампион може да се причисли към тази група. „Той е много млад и трябва да натрупа опит."

 

„Алонсо и Шумахер се грижат за детайли, които останалите не забелязват и затова всички в бокса се вслушват в думите им. Те са изключително опитни пилоти."

 

На въпроса какво мисли за доминацията на Ред Бул в последните два сезона, Доменикали сподели, че определено не е доволен, но не мисли, че отборът на Дитрих Матешиц трябва да се превъзнася.

 

„С цялото ми уважение, те имат 1 титла, а ние - 16. Когато спечелят наполовина, колкото нас, може би ще се замислим, че бъркаме някъде. Всичко опира до това кой има по-добри основи. В момента създаваме новия Ферари, който ще жъне успехи в бъдеще."