Екълстоун сигурен, че пистата в Ню Делхи ще бъде готова навреме

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун е напълно уверен, че организаторите на предстоящото първо Гран при на Индия на пистата в Ню Делхи ще приключат с работата си навреме, за да осигурят нормално провеждане на състезанието там в края на октомври.

 

Наскоро делегатът на ФИА Чарли Уайтинг отложи своята финална инспекция на трасето за септември, но Бърни Екълстоун сподели напълно направените от Вики Чандок и Виджай Малия коментари, че подготовката за голямото шоу в Ню Делхи върви по план.

 

Притесненията в света на Формула 1 пък са напълно основателни, имайки предвид, че през 2010 организаторите на дебютното Гран при на Корея така и не завършиха навреме всички дейности по изграждането на пистата там. Нещо, което според Екълстоун, няма да се случи в Индия.

 

"Нямам никакви съмнения, че пистата в Ню Делхи ще бъде една от най-хубавите, бивайки завършена и съвсем навреме", коментира британецът.  "Постоянно проверяваме как върви всичко, всекидневно".

 

"Чувстваме се наистина, наистина много доволни, че всичко върви по план и навреме. Няма никакви проблеми", добави 80-годишният бизнесмен.

 

Абсолютен спорт номер 1 в Индия е крикетът, като на този етап Бърни Екълстоун призна, че Формула 1 трудно ще спечели сърцата на всички индийци в самото начало на гостуването си в страната. Той обаче не изрази никакви съмнения, че "кралските гонки" ще отбележат сериозен успех сред населението в милиардната страна.

 

"Очевидно е, че Формула 1 е нещо ново за Индия. Никога няма да настигнем крикета, в което съм сигурен, но трябва да дадем най-доброто от себе си, за да опитаме да го направим. Сигурен съм, че в един момент можем да се приближим наистина близо до целта".

 

"Не трябва да забравяме, че Индия е една от петте най-важни държави в света, поради което е наистина важно Формула 1 да присъства там", добави Екълстоун.