Мартин Уитмарш: В САЩ трябва да има поне по две състезания годишно

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Президентът на асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА) Мартин Уитмарш смята, че в САЩ трябва да има поне по 2 състезания на година, защото само така ще може да се привлече достатъчно голям интерес към този спорт.

 

Уитмарш, който е и президент на отбора на МакЛарън, сподели, че пазарът на Америка е жизнено важен за развитието на Формула 1, като той се надява, че през следващите години ще може да се направи и Гран при там, което ще помогне за привличането на все повече почитатели.

 

"САЩ няма нужда от нас, но ние се нуждаем от тях. Трябва да започнем да развиваме пазара там, защото до момента така и не сме се постарали достатъчно в тази насока. Трябва да изградим добра маркетингова стратегия и да създадем интерес сред хората в Америка", каза той по време на събитие, организирано от ФОТА.

 

"Надявам се, че състезанието в Тексас ще бъде успешно, но ние трябва да се съсредоточим към крайбрежията на страната, защото там хората са най-много. Надявам се, че шефовете на спорта ще осъзнаят важността на САЩ и ще подсигурят две състезания годишно там", добави той.