Розберг със сериозни съмнения преди Гран при на Канада

галерия:

снимка: mercedes-gp.com

 

Пилотът на Мерцедес Нико Розберг, който бе най-бърз на първите тренировки преди Гран при на Канада сподели, че неговият тим няма особено големи шансове за победа тази неделя. Според него единствения шанс за тима е ако бъде разрешен проблема с бързия разпад на гумите.

 

Той обясни, че независимо, че неговия тим се справя много добре по време на квалификациите и има добро темпо в състезанията, няма особени шансове за победа, защото не успява да се справи с гумите. Проблемите с употребата на гумите е много сериозен според него, като бързия разпад в Монреал може да създаде сериозни неприятности на тима.

 

„Нашата кола просто унищожава гумите. Това е много сериозен проблем тази година. Дори и в Малайзия и Турция, където бяхме много напред на квалификациите, изпитвахме сериозни затруднения с гумите. В Монако не ни бе никак лесно, там имахме и други затруднения, но гумите ни измъчиха. Точно за това е много важно да подобрим употребата на гумите преди това състезание. Ако се справим с това ще направим едно много добро състезание", казва Розберг.

 

Той коментира и изказването на пилота на МакЛарън Дженсън Бътън, който сподели, че в Монреал Мерцедес трябва да определят темпото. „Първо трябва да видим дали ще се справим добре на това трасе. Очаквам, че на квалификациите скороста ни ще е достатъчна, но по време на самото състезание ще е много по-трудно".

 

Независимо, че до момента Мерцедес все още не успяват да опровергаят високите очаквания на почитателите си, според Розберг нещата не са чак толкова зле.

 

„Все още гоним целите си, очевидно е, че колата има сериозен потенциал, това се видя както в Турция, така и в Шанхай. Просто трябва да разработим правилните подобрения, който ще ни позволят да се възползваме от скоростта си", завърши немският пилот.