Върджин се раздели с техническия си директор Ник Вирт

галерия:

Техническият директор на Върджин Рейсинг Ник Вирт напусна базирания в Динингтън (Великобритания) тим след незадоволителните резултати на отбора от началото на сезона. Върджин нямат почти никакъв прогрес и логично не могат да се отлепят от дъното в състезателната решетка.

 

Знак за освобождаването на Вирт беше излязлата е италианско списание публикация, че във Върджин планират съвместно сътрудничество с МакЛарън и Мерцедес за следващия сезон по примера на Форс Индия. В публикацията пише, че пакетът на Върджин ще включва двигател, трансмисия, КЕРС, задно окачване, засилвайки слуховете за раздяла с Ник Вирт неговата компания "Вирт Рисърч", която вече е факт.

 

"Решението е взето, за да може отборът да има по-голям контрол върху собствената си съдба. Ето защо след няколко консултации с настоящия ни технически партньор, ние решихме да прекратим сътрудничеството си с него", каза изпълнителният директор на Върджин Анди Уеб.

 

"Вярвам, че след тази стъпка, която предприемаме, за да постигнем технически напредък и отлична оперативна организация, ще ни осигури така необходимата основа за постигане на нашите цели в следващите няколко години", добави Уеб.

 

Промените, направени по болида на Върджин от Ник Вирт няма да бъдат изоставени, а напротив работата по тях ще продължи, поясни изпълнителният директор на тима, добавяйки че отборът все още не мисли за следващата година.

 

"По това време на сезона, отборите трябва да започнат да мислят за следващата състезателна година, докато същото време продължава работата по усъвършенстването на настоящата кола за оставащите състезания от сезона.

 

Ако правилата през следващата година съдържат няколко промени, ние се надяваме, че част от работата по развитието на болида може също да влезе в употреба в сегашната ни кола", каза още Анди Уеб.