Фетел лети неудържимо преди квалификацията в Гран При на Унгария

снимка: БГНЕС/EPA

Асът на ферари Себастиан Фетел разби всички в третата последна тренировка преди започващата след по-малко от два часа квалификация за Гран При на Унгария. Четирикратният световен шампион показа реалната скорост на Скудерия на пистата "Хунгароринг" и остави съперниците далеч зад гърба си.

Съотборникът на Себ в Скудерия Кими Райконен записа второ време с изоставане от близо половин секунда от германеца. Основните съперници на Ферари от Мерцедес привидно са далеч от темпото на италианците. Валтери Ботас днес бе по-бързият от съотборника си Люис Хамилтън. Финландецът записа трето време, но бе по-бавен от Фетел с близо секунда. Хамилтън от своя страна е на секунда и половина от лидера на пета позиция.

В квалификацията обаче всички очакват агресивните настройки с повишена мощност в двигателите на "Сребърните стрели" да изравни силите и борбата за полпозишън да е ожесточена.

Младата надежда на Ред Бул Макс Верстапен отново бе най-бърз от останалите и се нареди веднага зад фаворитите от Ферари и Мерцедес с четвърто време. 25 минути преди края Даниел Рикардо трябваше да прекрати тренировъчната си сесия заради технически проблем със скоростната кутия в болида на Ред Бул. Така австралиецът остана едва осми преди квалификацията в Унгария.

Стофъл Вандоорн изненада приятно шефовете си в Макларън-Хонда и успя да направи обиколка с време достатъчно за шестата позиция. Съотборникът на Фернандо Алонсо изостана от петия Хамилтън само с 0.2 сек. Самият Фернандо направи най-бързата си обиколка днес с едва девето време. Двукратният световен шампион от Испания днес празнува 36-ия си рожден ден.