Люис спечели Гран При на Испания и заличи черното петно от миналата година

снимка: БГНЕС/EPA

Люис Хамилтън спечели Гран При на Испания година след най-драматичния момент в кариерата на британеца като пилот на "Мерцедес". През 2016 година отново на пистата в Каталуния Хамилтън и тогавашният му съотборник Нико Розберг се блъснаха и отпаднаха от надпреварата, въпреки че бяха съответно върви и втори на стартовата решетка.

Втори днес финишира пилотът на "Ферари" Себастиан Фетел. Той направи много силно състезание и дори бе близо до спечелването му, но стратегията на "скудерия" се оказа губеща и това лиши Фетел от триумф. Германецът стартира силно и още след първия завой оглави колоната, изпреварвайки Люис Хамилтън.

Състезанието обаче бе изпълнено с инциденти.

Още в самото начало Кими Райконен бе ударен отзад, което предизвика сблъсък между него и Макс Верстапен. Последвалият инцидент извади двата пилоти от надпреварата.

По-късно пък Валтери Ботас имаше за цел да задържи зад себе си Фетел, за да може Хамилтън да навакса с изоставането си. Това се случи, но малко след това двигателят на Ботас гръмна и повредата сложи край на надпреварата за пилота на "Мерцедес".

Големият късметлия от този развой на събитията бе Даниел Рикардо, който без напрежение се качи на подиума.