Фетел полетя с "Ферари"-то в първата тест-сесия

снимка: БГНЕС/EPA

Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел даде най-добро време в първата сесия от откриващия ден на тестове в Барселона, съобщава gong.bg. Германецът надви новото попълнение на Мерцедес Валтери Ботас преди обедната почивка, макар че по резултатите им не може да се съди много.

Цяла сутрин на „Каталуня“ двамата си предаваха водачеството един на друг, като Ботас завъртя 79 обиколки, докато конкурентът му от „скудерията“ извърши със 17 по-малко. Изводи трудно ще се извадят от постиженията на двамата, тъй като състезателят на Мерцедес направи само два дъги пробега с меките гуми, докато Фетел през цялото време разчиташе на смесите медиум. Най-добрият резултат на Фетел бе 1:22,791 минути, като единствен падна под границата от 1:23,00.

Серхио Перес от Форс Индия беше другият пилот, който прекара повече време на трасето, макар да завъртя само 39 обиколки. Новият болид на Ред Бул се прибра в бокса след само 4 тура заради проблем със сензорите, докато Макларън имаха далеч повече неприятности. Сериозна повреда в системата за маслото позволи на Фернандо Алонсо да завърши само инсталационната си обиколка. Все пак очакванията са болидът MCL32 да бъде на линия за следобедната сесия.

Кевин Магнусен от Хаас пък стана първият пилот с инцидент през 2017 година, като повреди предното крило на колата си.