Мерцедес ще покаже новия си звяр на 23 февруари

снимка: formula1.com

Мерцедес ще "покаже звяра пред света" на 23 февруари, съобщават от отбора на своя официален уебсайт. 

Представянето на болида за 2017-а година, носещ името W08, по всяка вероятност ще бъде последвано от представянето на партньора на Люис Хамилтън в пилотския състав, след като Нико Розберг прекрати кариерата си след завоюването на световната титла.  Първите тестове са насрочени за края на февруари, а домакин на тренировките ще бъде някоя от испанските писти.

От Мерцедес обявиха, че няколко от феновете на тима имат шанса да спечелят ВИП пропуски за събитието. Независимо от каква националност са, те трябва да се регистрират за томболата в официалния профил на отбора във фейсбук.

Финландецът Валтери Ботас е най-вероятният избор на Мерцедес за втория болид W08, твърди уебсайтът motorsport.com. 

Пилотът на Уилямс е посетил завода край Бракли по време на коледните празници и най-вероятно ще подпише договор през месец февруари.

"Надявам се да бъдем толкова концентрирани в работата ни, колкото бяхме и през 2016-а година. Не винаги беше лесно и не очаквам да бъде лесно през следващия сезон. Сигурен съм само в едно - сезонът отново ще бъде забавен", каза директорът на отбора Тото Волф в новогодишния си поздрав към екипа и феновете на Мерцедес.