Люис Хамилтън заплашил шефовете си в Мерцедес с напускане

снимка: formula1.com

Люис Хамилтън, баджанакът на Григор Димитров, е заплашил да напусне Мерцедес още в началото на сезон 2016, твърди „Скай Спортс” позовавайки се на свои източници. 

Британецът бил недоволен от начина, по който в отбора са се справили със ситуацията след катастрофата между него и Нико Розберг в Испания в средата на май. Тогава двамата се удариха и отпаднаха, което предизвика сериозни сътресения вътре в отбора. 

Интересно е, че по време на последния уикенд, в който бе решена титлата в Абу Даби, Хамилтън не отрече тези твърдения, запитан конкретно за това, с което на практика ги потвърди. 

„Всичко това е вътрешен въпрос, който остава в миналото” заяви британецът, запитан от Мартин Брандъл, което ясно показва, че определено е имало нещо подобно. 

Според медията Люис е заявил пред Мерцедес, че не иска да кара повече след инцидента на 15 май. Той се ядосал, след като от отбора отказали да признаят, че Розберг е виновен за катастрофата.  В крайна сметка от тима го разубедили и го накарали да промени намеренията си. След като Люис отказа да се подчини на отборните заповеди в неделя обаче, ще бъде интересно какво ще се случи.