Люис Хамилтън: Гумите ми превъртяха

снимка: БГНЕС/EPA

Баджанакът на Григор Димитров, по линия на шеметната Никол Шерцингер, Люис Хамилтън призна, че е сбъркал на старта на Формула 1 в Япония, което ликвидира шансовете му за победа и го остави на 33 точки от Нико Розберг. 

За пореден път англичанинът потегли лошо, като този път се смъкна до 8-ото място в началото и макар и след това да се изкачи до трета позиция, загуби още точки в битката за короната.  Първоначално се появиха коментари, че мокра линия на пистата може да е била причина за лошия му старт, но той отхвърли това. 

„Не мисля, че мокрото петно на пистата има нещо общо. Просто допуснах грешка. Гумите ми превъртяха. Опитах да стигна до максимално добра позиция и направих каквото ми бе по силите. Нико обаче свърши отлична работа, така че поздравления за него” каза Хамилтън, който не бе доволен от защитата на Макс Верстапен. 

„До края се борех наистина здраво. Вече обаче няма значение. Всичко е свършило, така че продължавам напред. До края ще дам най-доброто от себе си и ще видим какво ще стане” добави трикратният шампион, който бе доста лаконичен и очевидно не бе никак доволен от случилото се.