Герхард Бергер: Алонсо може да спечели титлата с МакЛарън

снимка: БТА/AP

Бившият пилот от Формула 1 Герхард Бергер сподели увереност, че рано или късно Фернандо Алонсо ще спечели своята трета титла от "кралските гонки", правейки го с цветовете на МакЛарън.

След края на миналия сезон испанският ас напусна Скудерия Ферари и се завърна в редиците на британския тим, но поради скорошна катастрофа ще пропусне първото за годината Гран при от календара в Австралия.

МакЛарън бе сполетян от множество технически проблеми по време на предсезонните тестове в Испания, но въпреки това Герхард Бергер е на мнение, че рано или късно хората на Рон Денис ще се завърнат на върха в спорта, особено и след старта на съвместното им сътрудничество с Хонда.

"Дали Алонсо може да спечели титлата с МакЛарън? Да, той е завършен пилот", заяви Бергер.

"Би трябвало Фернандо да има повече титли на сметката си, защото той е наистина голям шампион. Начинът, по който се състезава, инстинктът му на убиец - това му дава предпоставки да има повече от две световни титли", добави Бергер, който през 90-те години бе съотборник на легендарния Айртон Сена в редиците на МакЛарън.

Според Герхард Бергер, претърпеният инцидент на тестовете в Барселона няма да повлияе на испанеца в дългосрочен план.

"Фернандо има много опит. Той ще се справи с това и не мисля, че катастрофата ще му афектира по какъвто и да е начин".

Бившият ас добави, че най-вероятно първата година на колаборация между МакЛарън и Хонда ще бъде "опознавателна" и протичаща в процес на непрестанно развитие.

"Мисля, че Фернандо знаеше, подписвайки с МакЛарън, че ще има известен период на опознаване. Би било изненада, ако МакЛарън и Хонда бъдат конкурентни на останалите още от първия ден. Би било напълно нормално, първите състезания да не са добри за тях", заключи Бергер.