Мерцедес отново показа мускули

Красиви гледки в Абу Даби
снимка: БТА/AP

Световните шампиони от Мерцедес отново загатнаха за потенциала си по време на последните предсезонни тестове от Формула 1, след като днес Люис Хамилтън даде най-добро време в предпоследния ден на сесиите в Барселона.

След като вчера неговият съотборник Нико Розберг завърши деня като най-бърз на пистата в Каталуния, днес това стори и действащият световен шампион, който бе недостижим с време от 1:23.022 минути.

Втори над повече от две стотни зад лидера остана Фелипе Маса с Уилямс, докато трето най-добро време с 0.254 секунди изоставане зад Хамилтън даде Кими Райконен с Ферари.

Карлос Сайнц-младши с Торо Росо и Ромен Грожан с Лотус допълниха Топ 5 в днешния ден, докато извън петицата останаха Маркус Ериксон със Заубер, Нико Хюлкенберг с Форс Индия, Кевин Магнусен с МакЛарън и Даниел Рикардо с Ред Бул.

Люис Хамилтън прекара първата част от днешния следобед в гаража на Мерцедес, като в последствие световният шампион даде най-добро време при първия си досег с меките гуми от началото на сезона. Фелипе Маса и Кими Райконен пък записаха най-добрите си обиколки със супер меката смес, но дори и това не им помогна да бъдат по-бързи на пистата от доминиращата машина на Мерцедес.

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо пък завърши като най-бавния пилот на трасето, след като новата звезда на "биковете" се концентрира най-вече върху дългите рънове с медиум гуми.

Поредни проблеми пък сполетяха МакЛарън. След като вчера Дженсън Бътън се радваше на ползотворен ден и успя да запише рекорден брой обиколки за тима от началото на тестовете, днес неговият съотборник Кевин Магнусен трябваше да напусне пистата три часа по-рано поради теч на масло.

Най-заетият пилот на пистата днес бе Нико Хюлкенберг, който успя да навърти 158 обиколки със своя Форс Индия, който отново демонстрира добра надеждност. Най-малко обиколки - под 40, записа Кевин Магнусен, който стана жертва на поредния технически проблем в лагера на МакЛарън.

Карлос Сайнц и Магнус Ериксон причиниха единствените червени флагове за деня, спирайки на пистата във финалния час на сесиите.