Розберг очаква по-силни конкуренти през 2015

снимка: БТА/AP

Пилотът на Мерцедес Нико Розберг остана доволен от първите за 2015 година предсезонни тестове във Формула 1.

Управляваният от него болид навъртя рекордните 157 обиколки за един ден на пистата в Херес, като през повечето време германецът бе и пилотът с най-добро време на трасето. 

През 2014 година Мерцедес доминира напълно сред останалите отбори и завоюва двете световни титли - при конструкторите и при пилотите, но самият Нико Розберг сподели, че все още е твърде рано за по-сериозни оценки и прогнози.

"Дали сме напред спрямо останалите? Не, но стартирахме добре днес", заяви германецът. "Не искам да ни сравнявам с никой друг, защото за момента това просто не е възможно. Можем единствено да съдим спрямо това, което искахме да постигнем днес. Смятам, че се справихме. Записахме обиколките, които искахме, както и спиранията в края, тъй че това е добър старт за нас".

Германецът е на мнение, че конкурентите на Мерцедес ще се представят по-силно през новата година, след като през 2014 реално конкуренция на световните шампиони нямаше.

"Да вземем например Ред Бул. Допреди само година те бяха недостижими. Можем да очакваме, че отново ще бъдат силни. След това имаме Ферари, както и МакЛарън, които вече са с Хонда. Уилямс пък бяха след нас в края на миналия сезон. Може да се каже, че очакваме нашите конкуренти да съкратят изоставането си. Държим ги под око и се надяваме, че сме свършили достатъчно добра работа през зимата, за да останем пред тях", обясни Розберг.