Кой кога ще кара новите болиди във Формула 1 на тестовете в Херес

4-кратният световен шампион Себастиан Фетел ще направи дебютните обиколки на новия болид на Ферари за предстоящия сезон 2015 във Формула 1. Возилото на Скудерията ще бъде представено официално в петък тази седмица, а в неделя започва първия зимен тест на пистата в Херес.

Засега от Ферари разкриха единствено името на новия болид – SF15-Т, като Фетел ще пилотира в първите два дни, след което ще предаде щафетата на съотборника си Кими Райконен. За германеца това ще бъде първо качване в съвременен болид на италианския екип, след като досега Фетел правеше само демонстративни обиколки с двугодишна кола.

Името SF15-T е продължение на миналогодишното F14 T, което бе избрано с анкета сред феновете.

Също в неделя на пистата в Херес Фернандо Алонсо ще представи новия болид на МакЛарън, който ще маркира подновяването на легендарното партньорство с Хонда. Дженсън Бътън ще тества в понеделник и вторник другата седмица, преди Алонсо отново да седне в колата за последния тренировъчен ден.

Уилямс, които вече повдигнаха завесата пред новия си автомобил FW37, ще разчитат на Валтери Ботас за първите два дни, преди в действието да се включи и Фелипе Маса.

Световните шампиони от Мерцедес са записали Нико Розберг за първия ден каране в новия болид W06, след което носителят на титлата Люис Хамилтън ще проведе сесии в понеделник и вторник, преди Розберг да направи обиколки в заключителния ден.

Заубер ще присъстват на тестовете в Херес, въпреки че не са насрочили дата за представяне на новия си автомобил и не се знае дали ще го използват на място или ще разчитат на колата от 2014-та.

Отборите на Ред Бул и Лотус все още не са разкрили плановете си за тестовете.