Хамилтън се отказва от "шампионския" номер

снимка: БТА/AP

Новият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разкри, че би желал да запази любимия си №44 през следващия сезон, пренебрегвайки "шампионския" №1, с който обикновено кралете в спорта защитават титлата си.

Хамилтън триумфира за втори път като световен шампион в Гран при на Абу Даби, като пилотът на Мерцедес залага на любимия си номер 44, който дори е татуиран зад дясното му ухо.

Именно с №44 Люис Хамилтън спечели първата си титла в картинга, което и отвори пътя му към необятната слава на Формула 1.

Британецът призна, че ще помоли Мерцедес да запази любимия си номер и за сезон 2015, въпреки повелята шампионът да се състезава с №1.

"44 винаги е бил моят номер, още откакто започнах да се състезавам", сподели Хамилтън. "Ще положа сериозни усилия да убедя отбора, че искам да запазя този номер на колата си и през следващата година. №1 е страхотно нещо, но аз винаги ще зная, че съм №1. Любимият ми номер е 44, като именно него искам да видя на болида си", добави новият световен шампион в "кралските гонки".