Фетел наясно, че няма да гони титлата през 2015

снимка: БТА/AP

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел (Германия) призна, че не очаква бързи успехи в новия си отбор "Ферари".

Фетел не вижда сериозни шансове да се бори за титлата и за прекъсване на доминацията на "Мерцедес" още в първия си сезон в италианския тим през 2015 година.

"Не трябва да се заблуждаваме, че още през следващата година ще успеем да бъдем равностойни на "Мерцедес". Наясно съм, че във "Ферари" ми предстои сериозна задача, която се нуждае от време. В настоящия момент "Мерцедес" има голямо предимство", коментира 27-годишният Германец.

Фетел завърши на пето място в шампионата през този сезон и реши да напусне "Ред Бул", с който спечели четири последователни титли от 2010 до 2013 година.

"Като начало искам да докажа, че съм взел правилното решение и за мен, и за "Ферари". Ще ми трябва известно време. Не очаквам хората да си помислят, че още от началото ще започна да печеля. Със сигурност ни предстои много работа, за да постигнем по-добри резултати", каза още германецът, като за пореден път подчерта, че с преминаването във "Ферари" е изпълнил детската си мечта.

"Митът, историята, Енцо Ферари, целият път на Скудерията във Формула 1, това събужда особени чувства в мен", заяви Фетел.

Германецът не успя да запише победа в изминалата кампания, като събра 167 точки и остана далеч зад новия шампион Люис Хамилтън с "Мерцедес" с 384 точки и зад завършилия на второ място съотборник на британеца Нико Розберг (Германия) с 317 точки.

Най-добре от пилотите на "Ферари" през 2014 година пък се представи Фернандо Алонсо (Испания), който завърши шести със 161 точки.