Хамилтън: Най-страхотното чувство в живота ми

снимка: БТА/AP

Новият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън изрази щастието си след днешния триумф в Гран при на Абу Даби.

Пилотът на Мерцедес спечели състезанието, а по този начин и битката със съотборника си Нико Розберг за световната титла, триумфирайки за втори път в кариерата си с най-ценната корона в света на моторните спортове.

Самият Хамилтън довери след състезанието, че поставя триумфа си през 2014 година пред този от 2008, който бе и негов първи в "кралските гонки".

"Това е страхотен ден от моя живот. През 2008 година също имах подобен специален момент, но днешния ден поставям високо над всичко останало. Това е най-страхотното чувство, което някога съм имал", заяви щастливият шампион.

"Годината бе невероятна за мен, просто не мога да повярвам колко невероятна. Хората казваха, че взимам грешно решение, идвайки в Мерцедес, но стъпките, които направихме за последните две години бяха невероятни. Сякаш се наблюдавам отстрани. Благодаря на всички", добави Хамилтън.

Люис Хамилтън не пропусна да поздрави и своя съотборник Нико Розберг, който бе негов основен конкурент за короната.

"Нико се бори невероятно много през цялата година. За първи се срещнахме през 1997 година, като винаги сме казвали, че би било страхотно да бъдем съотборници и да се борим за титлата. Днес той също се справи добре, като е жалко, че болидът му не бе достатъчно бърз, за да си оспорваме победата. Той обаче подходи джентълменски и ме поздрави. Това бе много професионално от негова страна", заяви британецът.