Розберг се надява на помощ от Уилямс

снимка: БТА/AP

Пилотът на Мерцедес Нико Розберг призна, че има нужда от помощта на Уилямс, за да стане световен шампион за първи път в предстоящото Гран при на Абу Даби в неделя.

Розберг изостава на 17 точки зад съотборника си Люис Хамилтън преди финалното състезание от календара, като британецът трябва да завърши на поне трето място, за да може да загуби титлата при евентуален успех на своя преследвач.

Уилямс изглежда като единственият тим на стартовата решетка, който може да "пласира" болид между двата Мерцедес-а, като това бе признато и от Нико Розберг след днешните две свободни тренировки в Емирството.

"Мисля, че Уилямс-ите изглеждаха добре в някои етапи от днешните сесии. Разбира се, че се надявам те да се доближат още повече до нас", цитиран бе Розберг след свободните тренировки.

"Болидът изглежда добре и доста по-бърз от останалите, което може би не е толкова положително за мен, имайки предвид, че се нуждая от помощ от страна на останалите. Валтери Ботас изглеждаше бърз в някои моменти, като тепърва ще видим къде ще се намира той по време на състезанието", добави германецът.