Хамилтън доминира и във втората свободна тренировка

галерия:

снимка: БТА/AP

Лидерът в генералното класиране Люис Хамилтън бе най-бърз в днешните две свободни тренировки преди утрешната квалификация за Гран при на Абу Даби от Формула 1.

Именно в емирството тази неделя ще се реши и борбата за шампионската титла, като на този етап Хамилтън разполага с преднина от 17 точки пред Розберг в класирането. Пунктовете в последното състезание обаче ще бъдат удвоени.

След като Люис Хамилтън вече постави най-добро време в първата свободна тренировка, изпреварвайки основния си конкурент за титлата с малко повече от една стотна, във втората сесия британецът отново бе най-бърз с едва +0.083 секунди пред Нико Розберг.

В симулациите на съботната квалификация и екипиран със супер софт гумите, Хамилтън бе с 0.144 секунди по-бърз в началото, но в последвалите обиколки Розберг успя да скъси изоставането си, оставайки отново впечатления, че ни очаква яростна битка за полпозишъна.

Хамилтън остави впечатление и за надмощие в обиколките, симулиращи състезание във финалния етап на сесията, докато третият най-бърз на пистата Кевин Магнусен остана далеч зад двете звезди на Мерцедес с повече от седем стотни изоставане.

4125282

Нико Розберг загуби битката с Хамилтън в днешните свободни тренировки

Четвърти най-бърз на пистата се оказа световният шампион Себастиан Фетел с Ред Бул, докато Топ 5 бе допълнен от пилота на Уилямс Валтери Ботас. След първите петима следваха Даниел Рикардо и Кими Райконен, докато осмо най-добро време даде другият пилот на МакЛарън Дженсън Бътън, който продължава битката с Магнусен за място в отбора през 2015 година.

Дани Квият и Фелипе Маса допълниха Топ 10 на най-бързите пилоти в днешната втора свободна тренировка в Абу Даби.

Втората сесия не се разви никак добре за звездата на Ферари Фернандо Алонсо. Болидът на испанеца загасна поради електрически проблем, което и не му позволи да запише време във втората свободна тренировка днес.