Мерцедес обеща равна битка за Хамилтън и Розберг

снимка: БТА/AP

От щаба на Мерцедес обещаха, че тимът е направил всичко възможно, за да осигури равна битка за шампионската титла между двамата пилоти на "сребърните стрели" Люис Хамилтън и Нико Розберг.

Този уикенд Хамилтън и Розберг ще излъчат новия световен шампион в "кралските гонки", като на този етап британецът разполага с аванс от 17 точки пред своя съотборник. Във финалния старт в Абу Даби обаче точките ще бъдат удвоени.

Президентът на Мерцедес Ники Лауда от своя страна обеща, че Мерцедес е направил всичко възможно борбата за титлата да се реши от пилотите, а не от механиците на тима.

"Поне за мен и двамата са вече световни шампиони. Виждам двама мъжкари и топ атлети, които са на възможно най-високото ниво", заяви Лауда пред RTL.

"Тото Волф, Пади Лоу и аз правим всичко възможно, за да сме сигурни, че двамата пилоти са поставени в равни условия. Надяваме се, че не техническите проблеми ще решат състезанието", добави бившият световен шампион.

"Прегледахме всяка част на болидите и двигателите. Където това бе възможно, инсталирахме и нови компоненти. Ако се случи някакъв технически проблем, то това би било нещо, което е извън нашия контрол", каза още Ники Лауда.