В Мерцедес решиха: Няма да има отборни заповеди

снимка: БТА/AP

Лидерът в класирането при конструкторите във Формула 1 през сезон 2014 Мерцедес няма да променя политиката си на провеждане на състезания, независимо от сблъсъка на писта „Спа“ между пилотите Нико Розберг и Люис Хамилтън.

Германецът се удари в задната лява гума на съотборника си и провали състезанието му, след което се разяри широка дискусия отностно вината на Розберг. От Мерцедес осъдиха постъпката му, но не го наказаха сериозно и организираха нова среща на високо ниво за обсъждане на кризисната ситуация.

В крайна сметка резултатът от срещата е, че екипът няма да прибягва до отборни заповеди до края на сезона. Двамата основни съперници за световната титла Розберг и Хамилтън продължават да са свободни да се съревновават на трасето, с условието, че не трябва да се стига до нови катастрофи.

От прессъобщението на „сребърните стрели“ става ясно, че Розберг е приел вината за сблъсъка в Гран при на Белгия миналата седмица и се е извинил на английския си колега. Също така екипът ще предприеме дисциплинарно наказание на германеца, без да се уточнява какво точно.

Нико има аванс от 29 точки пред Хамилтън в класирането при пилотите, като следващата седмица керванът на Формула 1 пристига в Италия за състезанието на пистата „Монца“.