Матиачи: Мотивирани сме, но има още много работа

снимка: БТА/AP

Шефът на Скудерия Ферари във Формула 1 Марко Матиачи сподели, че неговият отбор не трябва да се заблуждава от 2-рото място на Фернандо Алонсо в Гран при на Унгария през изминалия уикенд.

Алонсо записа най-добрия резултат за отбора през сезона, като той дори водеше състезанието 13 обиколки, но с износването на гумите успя да завърши 2-ри след победителя Даниел Рикардо.

От друга страна съотборникът му Кими Райконен записа най-доброто си класиране, финиширайки 6-ти, с което помогна на отбора да си осигури 3-тото място при конструкторите.

Представянето ни на "Хунгароринг" е окуражаващо, но същевременно трябва да направим и дълбок анализ на болида. Силите бяха изравнени заради променливото време и така другите тимове не успяха да покажат силните си страни“, сподели Матиачи.

Подиумът ни мотивира много, но това не трябва да ни главозамайва. Знаем какво се изисква от нас. Не сме тук, за да завършваме втори.“

Италианецът остана много доволен от развоя на събитията за Кими, който се наслади на най-доброто си състезание от завръщането си във Ферари.

Радвам се много за Кими. Той направи фантастично състезание, както и Фернандо разбира се. За жалост обаче изоставаме на около 1.2 секунди от лидерите Мерцедес, което ни оставя адски много работа пред екипа“, завърши Матиачи.