От Уилямс се готвят за силно състезание в Унгария

снимка: БТА/AP

От отбора на Уилямс във Формула 1 са готови с нов пакет подобрения за следващото състезание от календара в Унгария този уикенд. Отборът на „Мартини“ се надява да догони прекия им конкурент Ред Бул в класирането при конструкторите.

„Червените бикове“ се намират на 2-ро място във временното класирането с актив от 188 точки. След 3 последователни подиума на отбора на Уилямс те вече се намират в челната тройка и са готови за атака на втората позиция.

Спецификацията на пистата „Унгароринг“ изисква висока сила на притискане от аеродинамиката на болида, което няма да облагодетелства пилотите на Уилямс. Именно в това се целят и новите части.

Според Роб Смедли, който отговаря за представянето на отбора, подобренията трябва да окажат положителна насока в аеродинамичните компоненти и запазят доброто представяне на пилотите.

„Нека кажем, че ако трябва да разделим пистите на такива, които ни подхождат и такива които не, то Гран при на Германия определено не беше такова. Въпреки това успяхме да постигнем добър резултат. Идентифицирахме какво трябва да направим, за да продължим формата си и в Будапеща и до момента изпълняваме дадените задачи“, сподели Смедли.

„Подобренията ще са специфично за „Унгароринг“ и затова смятам, че ще имаме доста добро темпо и ще постигнем челно класиране.“

Уилямс изостава на 67 точки от Ред Бул, но след лятната пауза предстоят състезания на „Спа“ и „Монца“. Там дългите прави ще бъдат преимущество за болидите на „Мартини“, които показват много висока скорост.

„Следващата ни цел е да настигнем Ред Бул. Ако имаме предвид какво е темпото ни в момента, както и феноменалното ни развитие то защо да не може да ги настигнем? Монца и Спа подхождат на болида, така че не трябва да спираме до тук“, отбеляза Роб Смедли.

„Амбицията на отбора е някой ден да бъдем крайни победители. Това означава, че трябва да се справим с отбори от ранга на Ферари, Ред Бул и Мерцедес. Това са нашите цели и ние ще ги преследваме“, завърши той.