На Фетел не му харесва да е по-бавен от Рикардо

снимка: БТА/AP

Себастиан Фетел призна, че трябва да подобри значително представянето си, след като Даниел Рикардо за 3-и път в първите 4 квалификации завършва преди него в класирането.

Световният шампион се класира трети в днешния спор за пол-позишън за Гран при на Китай, като отново остана зад новия си съотборник в Ред Бул, който се адаптира все по-добре към спецификите на новия болид на отбора.

"Мисля, че тази година е много по-различна от миналата. Колите са много по-различни и не могат да се правят сравнения. Въпреки това - Даниел е свършил страхотна работа и продължава да го прави", сподели след квалификацията Фетел.

"Той не се справя добре само този уикенд. Той прави силни квалификации и състезания от самото начало и, засега, успява да извлече максимума от тази кола. 

От моя страна, може би се справям по-трудно от него, но в края на краищата имаме една и съща кола - ако успее да ме победи на пистата, то това ще е, защото го е заслужил. Разбира се, това не е по моя вкус и трябва да се справям по-добре", сподели още Фетел.