Ред Бул официално разкри заместника на Марк Уебър

снимка: Scuderia Toro Rosso Image Bank/Getty Images

Трикратните световни шампиони Ред Бул направиха дългоочакваното официално потвърждение на заместника на Марк Уебър за следващия сезон.

 

Както се говореше още преди Гран при на Белгия миналата седмица, новият партньор на Себастиан Фетел от 2014-та година ще бъде сънародникът на Уебър Даниел Рикардо, който от този сезон кара за Торо Росо.

 

Така световните шампиони направиха похвално назначение на един от младите пилоти, които са продукт на собствената школа на отбора. В последно време повечето трансфери във Формула 1 са водени главно от спонсорите на състезателя и неговата платежоспособност, а не реалните му качества.

 

Даниел Рикардо е кадър на Ред Бул Джуниър Тим (младежкия екип на Ред Бул) от 2008-ма година, като пожъна успехи в Световните серии Рено и беше награден с „повишение" в тестов пилот на „червените бикове" през 2011-та година.

 

Рикардо направи дебюта си във Формула 1 с Испания Рейсинг през въпросния сезон, а от 2012-та година стана пилот на дъщерния отбор на Ред Бул - Торо Росо.

 

Той отбеляза точки в първото си домашно Гран при на Австралия, а тази година съперничеството му с другия състезател на Скудерията - Жан-Ерик Верн - предизвика огромен медиен интерес.

 

Най-добрият резултат на Рикардо в кариерата му е 7-мо място в Гран при на Китай, регистриран през този сезон. Интересно е да се подчертае, че в момента той има 12 пункта в актива си - 1 по-малко от съотборника си Верн.

 

Рикардо обаче се справя по-добре в квалификациите до момента - средно австралиецът започва от 10.82 позиция на решетката и финишира на 11.38. Неговият колега в Торо Росо пък се пласира средно на 13.64 място и финишира на 10.29.

 

В Гран при на Великобритания Рикардо постави личен рекорд, класирайки се 5-ти на решетката, като има още 3 влизания в третата заключителна фаза на квалификациите. Верн само веднъж успя да влезе в топ 10 на пресявките - 7-мото му място от Гран при на Канада.

 

Рикардо има 8 завършени състезания до момента през сезон 2013, а Верн - 7.

 

Както Sporta.bg ви е информирал, привличането на Рикардо е по-удобно за трикратния световен шампион Себастиан Фетел, който не би искал известен, опитен и утвърден пилот за съотборник като Кими Райконен или Фернандо Алонсо.