Алонсо шокира Ферари: Очаквайте важна новина скоро

галерия:

снимка: БТА/AP

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо втрещи милионите тифози на Ферари с крайно любопитно съобщение в социалните мрежи Фейсбук и Туитър.

 

В момент, когато спортният свят е съсредоточен върху финалния ден на летния трансферен прозорец във футбола, Алонсо намекна за най-гръмкия трансфер, макар и в Кралските гонки.

 

Както Sporta.bg неведнъж ви е информирал, Ред Бул преговаряше с Фернандо Алонсо и Кими Райконен за заместник на Марк Уебър за следващия сезон, като в крайна сметка „червените бикове" се спряха на Даниел Рикардо.

 

В Белгия обаче отборният директор на Ред Бул Крисчън Хорнър отказа да потвърди новината и по този начин спекулациите около бъдещето на Алонсо не секнаха.

 

„Очаквайте скоро важна новина", написа Алонсо на испански и английски в Туитър и Фейсбук, с което даде почва на медиите да предполагат за плановете му да смени Ферари с Ред Бул.

 

Подобен трансфер би бил един от най-вълнуващите и най-бляскавите в историята на Формула 1. В момента Скудерията прави Алонсо най-добре платеният пилот в Кралксите гонки с годишно възнаграждение от 40 милиона евро.

 

За сравнение, според различни източници заплатата на хегемона от последните три години Себастиан Фетел е между 13 и 20 милиона.

 

Наистина ли "важната новина" на Алонсо ще касае именно подписването му с Ред Бул или напротив - нов договор с Ферари?