Фетел номер 1 във втората свободна тренировка

галерия:

снимка: БТА/AP

Световният шампион Себастиан Фетел постави Ред Бул на първо място във втората свободна тренировка на пистата „Нюрбургринг" преди Гран при на Германия.

 

Пилотът на „червените бикове" все още търси първата си победа на домашна почва, като досега най-доброто му класиране е второ място през 2009-та година.

 

За повече важни факти, юбилеи и дебюти, прочетете метериала ни от рубриката „Формула 1 фанатик".

 

Фетел пое контрол върху втората сесия още с първото си излизане на пистата с меките гуми, като успя да запише обиколка от 1:30.416 минути, което не беше подобрено до края на тренировката.

 

Съотборникът на Фетел Марк Уебър беше най-бърз с медиум гумите и на моменти дори сваляше с 2 секунди от времето на германеца, като общо направи 20 обиколки с по-твърдите сликове на Пирели.

 

В крайна сметка Марк записа трето време в сесията и най-доброто му постижение беше с 0.267 секунди по-слабо от това на Фетел, като на второ място по отношение на скорост се нареди Нико Розберг. Той записа 0.235 секунди по-слабо време от Фетел, но беше значително по-бърз от Люис Хамилтън.

 

Британският пилот на Мерцедес беше най-бърз в първата свободна тренировка, но сега не можа да се доближи до темпото на съотборника си с меките гуми. В крайна сметка той записа едва 8-мо време и беше по-бавен от двата болида на Лотус и Ферари.

 

Ромен Грожан и Кими Райконен се наредиха 4-ти и 5-ти, а Фернандо Алонсо и Фелипе Маса останаха 6-ти и 7-ми.

 

Десетката допълниха Дженсън Бътън и Пол ди Реста, които бяха единствените представители на МакЛарън и Форс Индия в топ 10.

 

Пилотът на Маруся Жул Бианки изпусна около 30 минути от сесията заради болест, като в първата тренировка изобщо не влезе в болида, който беше каран тогава от Родолфо Гонсалес.