Тотална промяна на решетката за Гран при на Великобритания

снимка: БТА/AP

Решетката в Гран при на Великобритания претърпя сериозни промени, след като шотландският пилот на Форс Индия Пол ди Реста беше наказан да започне състезанието от последна позиция.

 

Представителят на домакините от Великобритания обра овациите на феновете на „Силвърстоун" с великолепно представяне в квалификациите, като постави 5-то време.

 

Така радостта на привържениците беше още по-голяма, след като друг техен любимец - Люис Хамилтън - грабна полпозишън.

 

За съжаление на Ди Реста обаче, той ще трябва да потегли 22-ри, защото при официалното измерване на болида му Форс Индия след квалификациите се оказало, че колата е по-лека от допустимото.

 

Заради неговото наказание решетката претърпя почти пълно преобразуване, като единствено пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг плюс тези на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър останаха незасегнати от наказанието на Ди Реста.

 

Даниел Рикардо, който е един от възможните наследници на Уебър в Ред Бул, автоматично се премести на 5-та позиция на решетката, с което ще може да надгради над отличното си представяне за Торо Росо на „Силвърстоун".

 

Адриан Сутил се придвижи на 6-то място в другия болид на Форс Индия, а Ромен Грожан и Кими Райконен пласираха своите Лотус-и на 7-ма и 8-ма позиция.

 

Фернандо Алонсо ще потегли 9-ти на решетката, а в топ 10 място намери друг любимец на британските фенове - Дженсън Бътън с ужасния болид на МакЛарън.