Мерцедес доминира в квалификацията на "Силвърстоун"

галерия:

снимка: БТА/AP

От доминация на Мерцедес бе белязана днешната квалификация за място преди състезанието за Голямата награда на Великобритания на пистата "Силвърстоун" в неделя.

 

На първо място завърши Люис Хамилтън, който не остави никакви шансове на съотборника си Нико Розберг изпреварвайки го с цели 0.4 секунди.

 

Така машините на германския отбор за пореден път през този сезон показаха силата си в квалификациите, като големият въпрос е, дали Мерцедес ще успее да задържи това класиране и в утрешното състезание.

 

Квалификацията се превърна в надпревара между два коня и то както вече стана въпрос - от един и същи отбор. Хамилтън и Розберг на няколко пъти подобряваха времената си, но в крайна сметка британецът взе връх с резултат от 1:29.607 мин., за да завоюва първи полпозишън в родното си Гран при за първи път от 2007 година насам.

 

Най-големият съперник на Мерцедес днес бе тимът на Ред Бул, но световният шампион Себастиан Фетел и съотборникът му Марк Уебър ще трябва да се задоволят съответно с третото и четвъртото място.

 

Другият представител на домакините - Пол ди Реста (Форс Индия), зарадва публиката с петата си позиция на стартовата решетка, а съотборникът му Адриан Сутил завърши седми, като между тях се вклини Даниел Рикардо с Торо Росо.

 

Двата Лотус-а - на Ромен Грожан и Кими Райконен се наредиха на 8-а и 9-о място, а Фернандо Алонсо затвърди лошия ден на Ферари с десетото си място. Другото Ферари на Фелипе Маса ще стартира от 12-а позиция, докато отборът на МакЛарън се представим още по-зле - Дженсън Бътън завърши 11-и, а Серхио Перес - 14-и.

 

Състезанието за Голямата награда на Великобритания е в неделя (30 юни) от 15:00 часа българско време.