Маса и Алонсо летят в първата тренировка в Бахрейн

снимка: ferrari.com

Ферари се представи най-добре в първата свободна тренировка в Бахрейн преди началото на Гран при уикенда в емирството и Фелипе Маса даде най-бързото време на пистата „Сахир".

 

Веднага след него в класирането за скорост се нареди Фернандо Алонсо, който ще преследва втора поредна победа след триумфа си в Китай.

 

С представянето и на двата болида Ферари отново загатна за потенциала си да води групата от 4 екипа с амбиции за титлата през сезона.

 

Алонсо първо спря хронометрите на 1:34.564 минути, но веднага след това бразилският му съотборник подобри постижението с 0.077 секунди, за да окупира първата позиция.

 

Както обикновено нито един от конкурентите им нямаше претенции за челните позиции, защото всички бяха заети с обиколки с много гориво в резервоарите си и съсредоточаване на вниманието върху гумите.

 

Нико Розберг остана на трета позиция в класирането за летящи обиколки с изоставане 0.134 секунди. Себастиан Фетел остана 4-ти, 3 места по-напред от съотборника си Марк Уебър.

 

Пол Ди Реста отново маркира добро представяне на Форс Индия с 5-то време, а Дженсън Бътън загатна, че МакЛарън може да се бори и за подиум в Бахрейн.

 

Адриан Сутил остана 8-ми, следван от пилотите на Лотус Кими Райконен и Ромен Грожан.

 

Хейки Ковалайнен осъществи официалното си завръщане във Формула 1 с 20-то време на пистата с болида на Кейтъръм, с който той подписа договор и ще бъде резервен пилот до края на сезона.