Шумахер не вярва, че може да спечели във Валенсия

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер остава песимист преди Гран при на Европа и не смята, че може да се бори за най-високото място на подиума.

 

По-рано през седмицата германецът бе определен за основен фаворит за първата позиция от Пол Хембри - отговорник за моторните спортове на Пирели.

 

Самият Шуми обаче не изрази увереност, че може да се бори с лидерите в утрешната квалификация, която е от решаващо значение за крайния победител. На днешната втора тренировка Михаел записа 4-то време и изостана само с три десети от секундата от Себастиян Фетел, който беше най-бърз.

 

„Мисля, че сме в много добра позиция и имаме своите шансове, но не и чак за победа в неделя", коментира Шумахер след тренировките днес.

 

„Определено се чувствам поласкан от комплиментите на толкова важни хора във Формула 1, като също така се надявам да оправдая доверието. В момента обаче съм песимист, въпреки че днес се представихме добре."

 

Шумахер не смята, че отборът му има потенциал да се бори за полпозишън във Валенсия, както беше в Монако преди 2 кръга.

 

„Имаме още малко работа по колата за утре, защото имах проблем в последния си рунд на пистата днес, а не сме го поправили още. Според мен ще бъдем много близо до лидерите, но да говорим за полпозишън е прекалено оптимистично."