Хелмут Марко: Хамилтън не е част от плановете на Ред Бул

Един от най-влиятелните хора в лагера на Ред Бул Хелмут Марко довери, че противно на някои спекулации, асът на МакЛарън Люис Хамилтън не влиза в дългосрочните планове на "биковете".

 

Около световния шампион за 2008 година често се спекулира, че през 2013 година той може да премине при действащите хегемони във Формула 1, заменяйки ветерана Марк Уебър.

 

Контрактът на Люис Хамилтън с МакЛарън е към своя край, като въпреки това се очакваше, че британецът ще остане лоялен на марката, която го превърна в световна звезда. Президентът на МакЛарън Рон Денис обаче не звучеше особено оптимистично, заявявайки, че "не всичко около преговорите с Хамилтън върви добре".

 

Главният съветник на Ред Бул Хелмут Марко от своя страна взе отношение по случая, заявявайки, че на този етап "биковете" не планират да присъединят британеца към екипа си.

 

"Това, че Хамилтън обмисля алтернативите си, е пределно ясно", заяви Марко. "Но за целта той трябва да пасне на отборната структура. Няма значение, дали си най-бързият човек на пистата или не, ако не пасваш на структурата на тима".

 

Думите на Хелмут Марко могат да бъдат лесно разчетени, като очевидно той има предвид присъствието на световния шампион Себастиян Фетел в отбора. Нещо, което напълно лишава от логика търсенето на нов пилот със статут на №1, какъвто несъмнено е Хамилтън.