Кими Райконен: Колата може да е още по-бърза

снимка: Lotus Renault GP

Бившият световен шампион Кими Райконен, който през новия сезон се завръща във Формула 1, вярва, че Lotus E20 може да бъде по-бърз, отколкото показа на тестовете преди първото състезание в Мелбърн.

 

Финландецът беше попитан в Мелбърн дали резултатите, които регистрира Лотус в първите и последните тестове за сезона са реални или целта е била добиване на популярност.

 

„Ако искахме, можехме да сме още по-бързи по време на тестовете, но не знам какво правят останалите", заяви световният шампион от 2007 година.

 

„Колата е добра, темпото в тренировките също беше добре. Ще видим дали това, което сме постигнали, е добро в следващите седмици и първите състезания от календара".

 

Освен за колата Райконен коментира и своето завръщане във Формула 1 след като през 2009 година напусна, за да се присъедини към Световния рали шампионат.

 

„Не виждам Формулата да се е променила много. Усещам колата така, както преди 3 години. Гумите са малко по-различни, но очаквах да имам по-големи трудности с тях, но те са доста добри, най-вече когато са нови - естествено, по време на състезанието ще се износват бързо, но това не ми пречи".

 

Ледения заяви, че се радва на своето завръщане във Формула 1. Освен това сподели, че новият му отбор прави всичко възможно, за да може той да се чувства добре.

 

„Харесва ми тук и съм много щастлив в отбора. Хората тук са страхотни, лесно се разбирам с тях, всичко е страхотно. Ако искаш да направиш нещо по различен начин, те се опитват да ти помогнат. Разбираме се много добре, много хубаво се развива всичко в момента", завърши завърналият се Райконен.