Жените провалят Люис Хамилтън

снимка: БГНЕС/EPA

Трикратният шампион във Ф1 Джеки Стюарт смята, че слабото представяне на Люис Хамилтън в последно време се дължи на плейбойския му начин на живот. След лятната пауза пилотът на Мерцедес не е на ниво и беше победен убедително в Италия и Сингапур от съотборника си Нико Розберг.

Британецът се възползва от славата си и често се забавлява със звезди от Холивуд, рап изпълнители и други личности от шоубизнеса. Нико от своя страна е доста по-уравновесен извън пистата и, изглежда, това му помага да се концентрира върху спорта и своето представяне. "Когато успехът идва лесно, нещата ти изглеждат безпроблемни - коментира ситуацията Джеки Стюарт. - И след това вече не стават така лесно. Изведнъж животът те разсейва. Винаги, когато се движиш на гребена на вълната, можеш да се увлечеш. Смяташ, че ще ти се размине. После идва някой, който кара по-добре или кара по-постоянно. Навремето изпадах в ужас от мисълта, че някой може да ме победи - защото е по-добър или има по-добра кола. Люис трябва да разбере, че се налага да работи непрекъснато. Просто няма право да се отпуска и да си почива."

Неотдавна специализираното издание Business Book GP разкри актуалните заплати на пилотите от Формула 1 този сезон. Люис Хамилтън, който е шампион от последните 2 години, получава най-много от всички - 32 млн. евро на сезон. Това е точно два пъти повече от Нико Розберг, който взима 16 млн. евро.  Въпреки отстъплението на британец в последните две състезания Дженсън Бътън продължава да смята, че именно Хамилтън ще спечели шампионската титла и тази година.

"Моето лично мнение е, че Люис отново ще спечели титлата - коментира Дженсън. - В последните състезания нещата не се развиха, както той искаше, но очаквам силен отговор от него. Той няма да позволи серията на Нико да продължи, вече е бил шампион и много добре знае какво да прави в такива ситуации. Розберг добър пилот, но просто няма сили да спре Люис, който е по-силен от всякога тази година".