Стряскащо предимство за Хамилтън на „Монца“

снимка: БТА/AP

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън даде най-добро време и в двете свободни тренировки в първия ден от състезателния уикенд на италианската писта „Монца“ - най-бързата в календара на Кралските гонки.

Пилотът на Мерцедес бе с изумителен аванс пред Нико Розберг в първата сесия – половин секунда, а във втората авансът му бе от 0.021 секунди. И в двете тренировки на трета позиция се нареди Себастиан Фетел с Ферари, който вероятно отново ще се бори за третото място в състезанието в неделя, но със сигурност е крайно амбициран да осигури добро класиране за тифозите на Скудерията в домашното състезание.

Германецът с Ферари изоставаше с близо две секунди от Хамилтън в първата сесия, а във втората пасивът му бе от 0.8 секунди.

В следобеда другият пилот на Скудерия - Кими Райконен, остана шести след двамата състезатели на Форс Индия - Серхио Перес и Нико Хюлкенберг. На седма и осма позиция застанаха двата Лотуса с Ромен Грожан и Пастор Малдонадо, а топ 10 затвориха Валтери Ботас и Фелипе Маса с Уилямс.