Лас Вегас пред завръщане във Формула 1

снимка: Guliver/Getty Images

Босът на Формула 1Бърни Екълстоун потвърди, че световната столица на хазарта Лас Вегас може отново да приеме състезание в близко бъдеще.

Екълстоун винаги е гледал на САЩ като на ключова локация за популяризирането на Формула 1, като през 2012 година "кралските гонки" успешно се завърнаха на територията на страната, благодарение на старта в Остин, щата Тексас.

По план втори старт трябваше да има и в Ню Джърси, но тези планове така и не се оправдаха.

Говорейки пред The Independent, Бърни Екълстоун заяви, че Лас Вегас вече е изразил желание отново да приеме състезание от Формула 1.

Ако тези планове се материализират, то евентуален старт във Вегас ще се проведе на популярната отсечка от града, по-известна като "The Strip".

"От Лас Вегас казват, че са готови да се захванат с подобно предизвикателство. Със сигурност това би се случило на "The Strip", заяви Екълстоун.

Британецът обаче добави: "Не забравяйте, че има един милион страни, които също искат да приемат старт от Формула 1. Не всеки обаче може да си го позволи".

Силният човек във Формула 1 добави, че е възможно в следващите две години календарът на спорта да добие рекордни по мащаб размери.

"По-вероятно е календарът да премине границата от 20 състезания, когато дойде ред и на Баку (през 2016, б.р.), отколкото да загубим някое от останалите", обясни той.