Бивш световен шампион: Няма как Фетел да е по-зле от Алонсо

снимка: БТА/AP

Бившият световен шампион във Формула 1 Марио Андрети сподели мнение, че настоящият носител на короната Себастиан Фетел може да върне Ферари на върха в спорта.

Въпреки, че преминаването на германеца в Скудерията все още не е обявено официално, надали вече има човек, който да се съмнява, че това ще се случи.

Във Ферари Себастиан Фетел ще замени напускащия Фернандо Алонсо, като Марио Андрети - също бивш пилот на "кончетата", сподели високи очаквания за бъдещето представяне на германеца за легендарния италиански тим.

"Себастиан ще се справи отлично навсякъде, където отиде", сподели мнение Андрети.

"Той най-вероятно просто се нуждае от свежо предизвикателство, да бъде оценен по нов начин. Сигурен съм, че във Ферари това ще се случи. Може на този етап Ферари да не се представя добре, но рано или късно те отново ще бъдат фактор. Няма как Себастиан да се представи по-лошо от Фернандо Алонсо", добави бившият шампион.

Марио Андрети сравни решението на Фетел да напусне Ред Бул с това на Люис Хамилтън да напусне МакЛарън след края на сезон 2012.

"Спомнете си, че тогава Хамилтън подписа с Мерцедес, който също не бе на нивото на останалите лидери. В последствие обаче се оказа, че това е най-доброто решение в кариерата му. Възможно е с Фетел да се случи същото", обясни Андрети.