Рикардо: Битката в Ред Бул сега започва

снимка: БТА/AP

Дебютантът на отбора на Ред Бул във Формула 1 Даниел Рикардо вярва, че останалите състезания до края на сезона ще покажат кой е по-добрият пилот в тима. Причина за това е, че неговия съотборник и четирикратен световен шампион Себастиан Фетел навлезна в добра форма едва в последните надпревари.

До момента само Рикардо е печелил състезания от двамата през този сезон, като той се намира на 57 точки пред именития му колега и съотборник.

Представянето на Фетел пострада от многото технически проблеми на неговия болид, но според младия австралиец, германецът е навлезнвал във върхова форма и последните състезания ще покажат реалното темпо.

„В последните надпревари, той се справя много по-добре. Представянето ми в неделите наистина е изненадващо за останалите, като запазването на гумите е в голям мой плюс. Успявам да ги съхраня и да имам предимство в нужните моменти. Ако гледаме темпото на двамата, то Себастиан е адски бърз и това се вижда в последните квалификации“, сподели Рикардо.

„В последните няколко състезания ще се види кой е по-добрият от двамата.“

Австралиецът смята, че опитът му в по-слабия отбор на Торо Росо е допринесъл за неговото силно представяне сега.

„Мисля, че преходът ми от Торо Росо към Ред Бул е доста по-лесен, отколкото обратното. Болидът ми там имаше доста по-малко притискане, така и липсата на сцепление сега се усеща по-слабо. Адаптацията към това се оказа по-трудна за него“, заключи Рикардо.

От своя страна Фетел не е изненадан от показаното до момента и смята, че съотборникът му заслужава напълно адмирации за представянето си.

„Той постигна много този сезон и вниманието към него е добре дошло, защото той наистина си свърши прекрасно работата. Много ме затруднява, но не съм очаквал нещо друго. Ако трябва да съдя себе си, то позицията ми не е тази, на която съм се надявал, но това няма значение сега“, коментира Себастиан.