В Ред Бул очакват отговор от Фетел

снимка: БТА/AP

Отборният шеф на Ред Бул Крисчън Хорнър довери, че очаква подобаващ отговор от страна на световния шампион във Формула 1 Себастиан Фетел до края на този сезон.

Настоящата кампания се оказа кошмарна за германския пилот, който не успя да продължи доминацията си в спорта, откакто отборите бяха принудени да преминат към друг тип двигатели.

Световните шампиони при конструкторите не успяха да се адаптират успешно към промените, което и остави "биковете" твърде далеч зад новия хегемон Мерцедес. Самият Себастиан Фетел пък дори позволи да бъде засенчен от новия си съотборник Даниел Рикардо, който успя да запише две победи през тази година.

Крисчън Хорнър обаче е на мнение, че четирикратният световен шампион ще намери начин да защити името си до края на кампанията и ще се доближи до своя съотборник Даниел Рикардо.

"Годината бе трудна за Себ, но трябва да отдадем заслуженото и на Даниел. Той кара просто невероятно", посочи Хорнър.

"На "Монца" Себастиан изглеждаше доволен от болида по време на квалификацията и в ранния етап на състезанието, като проблемът не бе в бързината, а в стратегиите на двамата пилоти и как те проработиха", добави той.