Кими не очаква големи промени на „Спа“

снимка: БТА/AP

Пилотът на Скудерия Ферари и световен шампион Кими Райконен не очаква драстични промени преди любимото си Гран при на Белгия. Въпреки най-доброто си класиране през този сезон в последното състезание точно преди лятната пауза, финландецът остава скептично настроен.

Райконен направи впечатляващо изкачване в класирането след като бе принуден да започне на „Хунгароринг“ от незавидната 17-та позиция и в крайна сметка да завърши 6-ти. Кими има 4 победи в Гран при на Белгия, но с проблемите в сегашния си болид, той не очаква да постигне 5-та такава.

„Надявам се, че втората част на сезона може да бъде много по-добра, за разлика от първата, но за съжаление едно добро класиране не заличава всички други. Това не променя, всичките грешки върху, които трябва да работим. Има ужасно много неща, които трябва да направим, за да бъдем там където искаме. Крайното ми класиране в Унгария бе много по-добро отколкото глупавите грешки по време на квалификацията“, коментира финландецът.

Въпреки незадоволителното си представяне, пилотът се надява на обрат през втората половина на сезона и добра отправна точка за следващата година.

„Вярвам в хората в отбора и в това, че може да се върнем на върха. Имаше добри знаци в Унгария. Имахме добра скорост, но с оглед стартовата позиция то максимално си затрудних положението. Надявам се да се поучим от грешките си и да оправим нещата“.

„Не мисля, че нещата ще са коренно различни след тези 3-4 седмици, но се надявам да бъдат такива за следващия сезон. Трябва да се подобряваме и да се уверим, че работата върви в правилната посока“, завърши Райконен.