Хамилтън: Битката за титлата е като игра на покер

снимка: БТА/AP

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън сподели виждането си, че борбата с неговия съотборник Нико Розберг е най-напрегната, която е имал в кариерата си. В момента двамата имат комфортна преднина пред останалите пилоти, като Розберг води с минимална разлика от 11 точки след 11 състезания.

Британецът вече има опит в битката за Световната титла при пилотите във Формула 1, след като още през 2007 година (дебютната му година) той се бори заедно с Фернандо Алонсо в МакЛарън. Тогава титлата бе спечелена от Кими Райконен, който караше за Скудерия Ферари.

Следващата година, Хамилтън се състезава с Фелипе Маса, но според него битката тогава бледнее в сравнение с този сезон. Причина за това е и, че тогава Люис не е трябвало да споделя натрупаната информация за разлика от сега.

„Битката за титлата е малко по напрегната през този сезон. Когато се борих срещу Райконен и Маса те бяха в друг отбор и болидът им имаше различни силни и слаби страни. Тогава само аз им бях конкуренция“, сподели Хамилтън.

„Сега се състезавам срещу човек, който има същата кола като моята. И двамата имаме достъп до информацията и анализите на болида и е много трудно някой да излезе напред. Това малко ми прилича на игра на покер – имаш една ръка, като другия не би трябвало да знае какво имаш, но в случая с Нико всеки вижда картите на другия и затова е много трудно да се победим“, коментира той.

Пилотът на Мерцедес смята, че и двамата пилоти дават всичко от себе си и се опитват да бъдат възможно най-бързи във всяка една обиколка.

„Определено има предизвикателство, защото трябва да намериш начин да направиш малки разлики. Затова използваш своите умения и неща, които си научил. Винаги трябва да вървиш напред – не може просто да си добър и това да е достатъчно. Трябва да продължаваш да минаваш границите, защото всяка една такава стъпка е последвана от твоя съотборник и ти трябва да натискаш отново и отново“, допълни Хамилтън.