Хамилтън щастлив от пол-позишън №34

снимка: БТА/AP

Люис Хамилтън сподели, че е изключително доволен от днешното си постижение в квалификацията за място в Гран при на Китай, след като окупира първото място за трети път през сезона.

Благодарение на победа си, той стигна до пол-позишън №34 в своята кариера, което го направи англичанинът с най-много първи места. Въпреки голямата преднина пред втория Даниел Рикардо обаче Хамилтън все още се притеснява за класирането си в състезанието.

"Беше трудна сесия, но се радвам от това, което постигнахме. Колата беше на ниво и, въпреки че винаги могат да се оправят някои неща, отборът се справи отлично", коментира след квалификациите бившият световен шампион.

"Колата беше невероятна, направих много силна обиколка и обичам да карам на мократа писта тук.

В последната тренировка решихме да не излизаме, за да спестим от средните гуми. Не е хубаво това, най-вече заради феновете, но нямаме голям брой гуми, които да можем да тестваме. Хората идват да ни гледат как караме, но заради проблемите с двигатели и гуми нямаме възможност да въртим много обиколки.

Имахме проблеми в началото на уикенда, но само за една вечер успяхме да оправим проблемите. Днес обаче валеше дъжд, докато утре ще е сухо, така че нямам представа как ще се представя болидът. Представи се добре днес, надявам се така да е и утре", коментира още Хамилтън.