Хамилтън най-бърз след втората тренировка в Китай

галерия:

снимка: БТА/AP

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън спечели втората свободна тренировка преди Гран при на Китай от Формула 1.

Победителят в последните две състезания изпусна първите 25 минути от тренировката, която продължи близо час и половина, заради проблеми с окачването.

След това Хамилтън смени гумите от медиум“ на „софт“, с което започна да дава много добро време във финалния сектор на обиколката. Именно това му позволи да подобри времето на Фернандо Алонсо с 0,141 секунди.

Ферари направи много силна тренировка след като Алонсо бе най-бърз в първата свободна тренировка, когато изпревари Нико Розберг. Испанецът показа много силно каране в средната част на пистата пред погледа на новия шеф на италианския екип Марко Матиачи.

4080679

Лидерът в генералното класиране Розберг пък остана на трето място с изоставане от 0,411 секунди от своя съотборник. Той можеше да се представи и по-добре след като бе най-бърз в първата част на пистата, но след това жълт флаг му попречи да запази скоростта си.

На 4-то и 5-то място се нареждат двата болида на Ред Бул в лицето на Дани Рикардо (+0.496) и Себастиан Фетел (+0,700).

Фелипе Маса допълва топ 6 като е по-бавен от лидера с 0,803 секунди. Вторият болид на Ферари с Кими Райконене изостана с 0,968 на 7-мо място. Топ 10 допълват Дженсън Бътън (Макларън) и Ромейн Грожан.