Розберг: Само в един момент се ядосах на Люис

Двоен триумф за Мерцедес в Малайзия
снимка: БТА/AP

Пилотът на Мерцедес Нико Розберг призна, че не е останал доволен от агресията на съотборника си Люис Хамилтън в един момент от напрегнатото Гран при на Бахрейн преди две седмици.

Германецът и англичанинът се впуснаха във вълнуваща битка за първото място, която бе радост за неутралните фенове и бе спечелена от Хамилтън. Розберг призна, че той и колегата му са действали с нужния респект един към друг, с изключение на един момент.

„Когато ме изтласка от пистата, изобщо не останах доволен, защото бе много трудно да избегна сблъсък и вместо това загубих ценно време“, каза Розберг преди първите свободни тренировки в Китай - 4-ти кръг от сезон 2014 във Формула 1.

„Тогава обясних и по тим радиото, че Люис е действал по-агресивно от необходимото, но като цяло нямаше други подобни инциденти. Няма смисъл да се съсредоточаваме върху този момент, защото самата битка беше великолепна и двамата демонстрирахме уважение към отбора и един към друг“, допълни германецът.

Розберг е лидер във временното класиране при пилотите след 3 кръга с актив от 61 точки – 11 повече от Люис Хамилтън, който е втори, но има повече победи от съотборника си.